23 Temmuz 2009 Perşembe

dürüst yayıncılık anlayışımızı zedelemek isteyenler, yılmıyoruz!

bugün uludağ sözlük' te bir yazı okudum, o yazıyı paylaşacağım;

http://www.uludagsozluk.com/e/5644527/

görüldüğü gibi rapper ninja adlı arkadaşımız yayınladığımız haberlere yalan demiş, yetmemiş kendi yazdığı bir yorumun yayınlanmadığını bile iddia etmiş. öncelikle o yorumu hiçbir zaman görmediğimi belirtmek istiyorum. sözlüklerde yazmanın ilk şartı blog sitelerinde yorum yapmayı bilmek olmalı bence. kaldı ki o yorumu yapsa bile yayınlamazdım, salt küfürlerden oluşan yorumlar tabii ki yayınlanmamalı, yayınlanamaz.

haberlerin yalan olduğu konusuna gelince...

daha önce yaptığımız haberlere gelen tekzipleri yayınlamıştık (kutsal ruh arkadaşımız gayet güzel bir mail atarak haberin doğru olmadığını söyledi). kaldı ki burdaki haberleri yazarken genelde seçiçi olmaya dikkat ettiğimizi de günde aldığımız mail miktarının çokluğuna nazaran haberlerin az olmasını gösterebiliriz. geçen günlerde ise sırf elimizde kanıt olmadığı için doğruluğundan emin olduğumuz bir haberi kendi rızamızla sildik.

doğruluk bizim için öncelikli hedeftir. bu hedeften hiçbir zaman sapmadık, sapmayacağız. nitekim bu yazar arkadaşımızın bu kadar sinirlenmesinin sebebini de kendisi hakkında gelen (belki de attığı) maillere itibar etmemiş olmamıza bağlıyoruz.

yoksa "rapper ninja x rumuzlu yazar ile yatan bir kolej mezunu" tarzı reklam kokan haberleri yayınlama ya da bu haberlere itibar etme gibi bir durumumuz olamaz. aşağıya alalım sizi;

"uludağ sözlükte rapper ninja nickiyle yazan adam kendisini kolej mezunu, işi olan ve herşeyden öte ateist, kemalist bir insan olarak tanıtıyor. gelin görünki gerçek şu ki kendisi aslen bir nur cemaati üyesidir. fatih imam hatip mezunu olan rapper ninja ailesinin de zoruyla yakınlaradki bir nur evinde abilik yapmaya başladı başka bi işi yok günde 4-5 saat internet cafeye gidiyor ve her zaman özendiği hayat ve fikirlerdeymiş gibi konuşuyor. hatta sözlükte yazdıkları cemaatten bir büyüğün kulağına gidince sağlam da sopa yedi 2 ay sözlüğe uğrayamadı korkudan."

burda isminiz gözüksün diye çeşitli mail adreslerinden kendiniz hakkında sahte haberler göndermeyi ya da "yorum yaptım yayınlanmadı" tarzı yalanları bırakırsanız, seviniriz. çünkü biz doğruları yazmak ve bu ortamın cıvıklaşmamasını sağlamak için ekstra bir çaba sarfediyoruz. kaldı ki her yorumun yayınlanacağı gibi bir söz vermedik, hele ki küfürlü yorumların.

1 yorum:

  1. dürüst yayıncılık anlayışı..

    gören de uğur dündar sanır..asfhagsdfxah

    YanıtlaSil